duminică, 5 septembrie 2010

Muntii Trascau (Poiana cu Narcise) - 3-5.sept.2010

         Pentru acesta excursie ne-am pregatit cu ceva timp inainte de plecare pentru ca am pornit cu gandul sa nu mergem cu trenul, ci cu masina si motoarele ceea ce inseamna sa nu calatorim alaturi de grup (Veniti cu Noi). Echipa a fost compusa din aceiasi membrii, o mana de oameni(mana de om normal, cu 5 degete): eu, Patri, Berti, Diana si Atti.
         Am plecat din Arad vineri, la ora 5, trafic lejer pana la Deva unde facem prima oprire, apoi am continuat spre Teius iar de acolo mai cativa km pana la locul de campare. Ultimii km au fost mai dificili pentru ca au fost pe drum forestier destul de rau. Intr-un final, dupa 5 ore si 250 de km ajungem in Poiana cu Narcise din Muntii Trascau.
        Nu ajungem bine sus ca si vedem grupul adunat, gata de plecare. Nu am mai stat la povesti, ne-am echipat si noi cu ceva mancare, haine de ploaie + altele si am pornit la drum cu grupul. Traseul a fost unul pe care l-am mai parcurs acu` cativa ani respectiv cheile Rîmeţului pe versantul stang, mai exact Brana Caprelor (o poteca pe versantul abrupt care trece prin zone mai expuse unde sunt instalate cabluri de siguranta).
        Sambata nu a fost ziua mea norocoasa. Din cauze necunoscute (doar banuite) am avut o problema destul de nasoala la stomac si nu am putut pleca in tura cu grupul si am ramas cu Patri pe la cort. In afara de deshidratarea mea cauza careia abia puteam manca ceva, mai era si o plictiseala de moarte. Pana la urma m-am facut si eu bine pe cand a venit seara.
        Duminica nu am plecat pe tura pentru ca planuiam sa ne intoarcem spre casa pe la ora 11 pe ruta Abrud-Brad-Varfurile-Ineu-Arad cu gandul sa evitam aglomeratia de pe valea Muresului si am si reusit asta doar ca am dat de vreo 50 km de drum neasfaltat dar accesibil(nu ca cel la urcare spre Poiana cu Narcise). Parcurgem si restul drumului din care vreo 70% a fost foarte bun, chiar o placere a fost sa conduc acea bucata de drum, si ajungem acasa inainte de lasarea intunericului.

Cateva fotografii:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu