luni, 14 iunie 2010

Retezat - 11-13.iunie.2010

Am plecat vineri dupamasa, la ora 16:30 din Arad si am hotarat sa mergem pe Timisoara, Lugoj si sa ne intoarcem pe la Deva. Zis si facut, doar ca in practica lucrurile se schimba putin. Dupa ce abia trecem de aglomeratia din Lugoj si de inghesuiala de pe sosea, ajungem intr-un sfarsit si noi la punctul de intrare in Parcul National Retezat respectiv la barajul Gura Apelor. De aici intentionam sa mergem mai departe pana in Poiana Pelegii insa din cauza traficului am ajuns pe cand se intuneca si am hotarat sa ramanem pana dimineata la baraj.
Sambata ne trezim destul de devreme, adunam corturile si pornim la drum; ajungem in parcarea de la capatul drumului, ne echipam de traseu si o luam la picior. Traseul propus era urmatorul: Poiana Pelegii – Lacul Bucura - Varful Peleaga(2509m) – Varful Papusa(2508m) – Lacul Peleaga – Lacul Peleguta – Poiana Pelegii. Din acest traseu am eliminat varful Papusa din cauza soarelui arzator si a asemanarii dintre cele doua varfuri. Asadar am trecut pe la L. Bucura unde am facut un popas pentru a manca ceva si pentru a face fotografii, apoi am pornit pe cruce galbena spre Vf. Peleaga. Am trecut peste mai multe zone inzapezite care au facut ca peisajele superbe ale Retezatului sa fie si mai spectaculoase. Drumul inapoi la corturi a fost pe langa cele doua lacuri (Peleaga si Peleguta) si apoi ne-am continuat drumul pe firul apei pana-n Poiana Pelegii.
Ma bucura foarte mult ce am vazut acolo, si anume faptul ca Retezatul se vede ca este Parca National si ca exista reguli si legi care nu sunt incalcate, lucru tot mai rar intalnit in tara asta in care traim.
Duminica aveam planuit iarasi un traseu pana pe varful Custura dar din cauza soarelui am decis ca e mai bine sa ramanem la corturi si sa plecam pe la amiaza spre casa.
Echipa a fost urmatoarea: eu si Patri cu masina, Berti si Diana cu motorul, Atti tot cu motorul, spre finalul drumului ni s-au alaturat si Alin si Cosmina tot pe motor iar pana ce am pus corturile si am adormit la baraj, a aparut si echipa din Timisoara: Alex, Cosmina, Daniela si Adi cu masina.
In afata faptului ca unii s-au inrosit ca racii si ca au dormit ceva mai putin ca ceilalti, a fost mai mult decat superb.

Slideshow:

1.

2.

3.

4.

Fotografii:






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu