duminică, 24 ianuarie 2010

Din nou in M-tii Sureanu

-----De data asta am plecat Sambata (23.ian.2010) si am stat pana a doua zi. Am plecat din Arad in doua transe: la ora 5 au plecat 3 masini cu 15 persoane iar a doua, la ora 6, o masina cu 4 persoane. Ne-am ajuns in Deva si de acolo am continuat impreuna pana la partie. Drumul a fost mai bun deoarece era un strat de zapada consistent pe care se putea rula fara probleme. La masinile fara 4x4 a fost nevoie de lanturi dar odata puse si-au facut treaba admirabil.
-----Am fost cazati cate 4 persoane in 4 cabane in Tabara Sportiva plus cativa la canaba Nuta (20 lei/pers/noapte).
-----In prima zi am ajuns pe partie pe la ora 11:30, ne-am luat cartele si am urcat pe teleski, sus am vazut ca functioneaza si celalalt teleski si am pornit spre el sa vedem cum este. Am fost surprinsi insa intr-un mod neplacut: pentru a ajunge la urcarea pe teleski trebuie sa dai din bete vreo 20 m ori sa dai snowboardul jos din picioare; toate partiile care coboara de la teleskiul sureanu (cel de sus) au o portiune cu inclinatie zero sau chiar inversa astfel incat te opresti pe la mijocul partiei. NU mi se pare deloc normal asa ceva dar ce poti face, traim in romania(deocamdata).
-----Ne-am dat toata dupamasa pana pe la 16 apoi am coborat (~4 km) la cabane unde am gasit focul facut insa cam frig. Dupa vreo 2 ore s-a incalzit si a fost ok. Pe timpul noptii celor care au dormit in paturile de sus le-a fost destul de cald, cei de jos insa au dormit bine.
-----Ziua de Duminica a inceput devreme; pe la 10 am ajuns pe partie, ne-am facut abonamente cu 60 lei si in final am facut ~25 ture fiecare.
-----Zapada si vremea a fost ok, destul de frig (~-15 grade), dimineata a fost insorita dar dupamasa am venit norii.
-----Un inconvenient: teleskiul este aglomerat intre orele 12-15


Cateva fotografii



























Slideshow relizat de Berti
Partea 1


Partea 2


Partea 3


Partea 4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu