luni, 14 septembrie 2009

Varful Moldoveanu (11-13.septembrie.2009)

-----Plecarea a fost vineri la ora 8 iar participantii initial au fost: eu, Patri si Gabi cu masina si Berti cu Diana pe motor. Dupa un drum destul de lung si foarte aglomerat reusim sa ajungem pe Valea Rea unde si campam. Am incercat sa ajungem cat mai departe pe vale pentru ca ziua urmatoare sa incepem urcarea spre varf devreme. Am campat la mica distanta de barajul de pe vale unde ne-am intalnim in cele din urma toti cei care s-au anuntat ca vin din alte orase. Astfel in final am fost vreo 12 persoane+un caine destept foc.
-----Sambata am adunat corturile si am inaintat pe vale inca vreo 2 ore pana cand nu am mai putut trece cu masina; motoarele au mers mai departe pana la sfarsitul vaii; noi am lasat masina putin mai jos si trebuie sa le multumim celor din Bucuresti care au venit tot cu masina ca ne-au dus si pe noi pana la capatul vaii cu masina lor (VW Touareg). La ora 11:30 incepem urcarea propriu-zisa spre varf; timp de aproximativ 4 ore am urcat destul de greu in unele portiuni reusind ca in final, obositi si cu frigul pana-n oase, ajungem pe Varf iar ceasul sa arate altitudinea cea asteptata: 2544 m. Peisajul te lasa de cele mai multe ori fara cuvinte mai ales ca am avut marele noroc sa prindem o vreme superba fara ploaie. Am mancat din traista, am facut cateva poze de varf si am inceput sa coboram pentru ca stiam ce ne asteapta. In jurul orei 19 ajungem jos, in capatul vaii de unde ne luam fiecare ce am lasat si coboram pe vale pana la locul de campare, unul mai ferit de ursi speram noi sa gasim; in final am pus corturile tot in acelasi loc de unde le-am adunat dimineata. In ciuda faptului ca erau placute cu atentionari in privinta ursilor, nu am avut nici o surpriza din partea dansilor, ca norocu`.
-----Duminica ne trezim pe la 8:30, mancam, adunam corturile si pornim spre casa. Fiind prin zona am hotarat sa trecem pe Transfagarasan pentru a doua oara anul acesta. O buna bucata din drum am facut-o pe ploaie dar indiferent de vreme, peisajul ramane acelasi, unul nemaipomenit. In final dupa ce ne mai prinde o ploaie pe valea Muresului, ajungem acasa pe la ora 23 sanatosi si cu o realizare importanta.
-----Distanta totala ~1000 km
-----Ma bucur foarte mult ca am reusit sa facem acest traseu pana pe cel mai mare varf din Romania. Desi a fost obositor, a meritat fiecare calorie pierduta

Cateva fotografii

Varful (o parte dintre noi)




Noi doi


Dino






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu