luni, 23 iulie 2007

La Huda lui Papara-Muntii Trascaului (14-22.iulie.2007)

-----Am plecat vineri pe la ora 23 si am ajuns sambata, 14 iulie pe la ora 6 in Salciua de unde am urcat la Pestera “Huda lui Papara”. Precum in toate excursiile cu “Veniti cu Noi” am ajuns relaxati langa pestera, unde am pus corturile linistiti dupa care am facut traseu scurt (am urcat la troita, apoi am facut o baie si am admirat cascada de la Vanatariile Ponorului si apoi am revenit la corturi).
-----A doua zi, 15 iulie, am facut un traseu pe la poalele muntilorTrascaului facand un popas mai mare la cascada de la Sipote (cascada foarte frumoasa), dupa ce am mancat si ne-am relaxat, am pornit spre corturi.
-----A treia zi, 16 iulie, am pornit spre Poarta Zmeilor. Dupa o buna perioada de mers prin soare, ajungem la Poarta Zmeilor unde intram in pestera cu acelasi nume, care nu ne-a impresionat dar a meritat sa o vizitam. Dupa o pauza buna langa pestera am pornit iar spre corturi.
-----A patra zi, 17 iulie, am pornit pe un traseu lung insa care in final a fost cel mai frumos din toata excursia. Am pornit spre Cheile Rametului, trecand prin Bradesti de unde am coborat spre chei. Am parcurs o parte din chei si am facut o regrupare la portal, unde am facut si poza de grup, iar apoi, am urcat pe “Brana Caprelor”, o poteca ingusta pe versantul stang al cheii, care este foarte interesanta si totodata palpitanta (pentru unii J). Dupa ce ne-a batut soarele intruna, am facut o baie la coborarea de pe brana inapoi in chei, care a fost de-a dreptu` reconfortanta. Dupa care am pornit inapoi spre Bradesti iar apoi spre corturi.
-----A cincea zi, a fost ziua de pauza de care am profitat intrand in pestera Huda lui Papara despre care nu stiam mare lucru. Prima oara, am intra eu impreuna cu o persoana pe care am ajuns sa-i cunosc numele (Dragos) doar aproape de finalul pesterii. Am pornit inapoi, spre iesire, trecand iarasi printr-un sifon si prin mai multe camere. La iesirea din pestera am gasit un panou cu harta pesterii, afland ce pestera are 2022 m lungime, banuind ca este atat de lunga deoarece am facut 50 de minute dus si 45 intors. Aceasta pestera a fost una dintre cele mai interesante si frumoase vizitate vreodata. Apoi, dupa vreo ora, am intrat din nou in pestera cu Berti, parcurgand si mai mult, pana la Cascada Geamana, apoi ne-am intors lejer stiind ca am intrat cat se poate de mult (fara echipament).
-----A sasea zi, am ramas la cort, nu am plecat cu grupul spre cetatea Costesti insa am avut noroc, am plecat impreuna cu Patri, Andreea si Catalin cu masina spre cheile Turzii. Am ajuns la intrarea in chei, unde am lasat masina si am pornit la primbare prin chei unde mi-au “sarit in ochi” o gramada de trasee de escalada, trezindu-mi pofta de a catzara insa degeaba pt ca nu aveam echipament la mine L. Am intrat intr-o pestera si ne-am intors inapoi la masina, unde am mancat la un restaurant (unde mancara n-a fost delicioasa) iar apoi am pornit spre corturi. Am ajuns la corturi dupa care am mai intrat inca o data in pestera impreuna cu fetele (Patri si Diana) insa doar pana-n camera Minunilor.
-----A saptea zi am fost iarasi zi libera deoarece urma sa plecam seara acasa. Asa ca am profitat si am plecat mai devreme spre Salciua oprindu-ne pe drum si facand o baie lunga. Apoi am pornit cu autobuzul spre Campia Turzii, unde am mancat bine (3 mici+cartofi prajiti=5 lei, oferta zilei :D) dar pe fuga deoarece venea trenul.
In 22 iulie, la ora 4 am ajuns in Arad (si am facut o baie in piscina pentru ca “ne topeam de cald”).
-----Excursie frumoasa insa foarte calduroasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu